Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@23:47:50 GMT

موزه علوم و فناوری کشور در اصفهان ایجاد می شود 

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۲۳۶۰۷

موزه علوم و فناوری کشور در اصفهان ایجاد می شود 

به گزارش ایرنا، علی خیرالدین پنجشنبه در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی اظهار داشت: در زمان حاضر با کویت، چین، سوریه و ارمنستان روابط بین المللی در حوزه فناوری داریم که شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این عرصه نقش موثری ایفا می کند.
وی ادامه داد: اصفهان بدلیل برخورداری  از شهرک علمی و تحقیقاتی از سال ۷۲ قدم به فن آفرینی گذاشت و از پارک های متعدد علم و فناوری برخوردارست درحالیکه هنوز بسیاری از استان‌ها این تعداد پارک را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خیرالدین تصریح کرد: در وزارتخانه علوم پیگیر تشکیل معاونت فناوری و نوآوری هستیم تا در یک تعامل هم افزایی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بتوانیم با پژوهش های کاربردی ایده را به محصول مبدل سازیم و با نهادینه کردن فرهنگ کار آفرینی و فراهم کردن بستر آن در دانشگاه ها اقدام به ایجاد مراکز کاریابی در دانشگاه ها کنیم.
وی همچنین به ایجاد مدارس اشتغال اشاره کرد و افزود: در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  شاهد حضور  دانش آموزان ۱۲ ساله در پارک علم و فناوری و همچنین دانشجویان بودم که بسیار جالب بود.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به ایجاد سه اتاق فکر مرتبط با حوزه فن آفرینی، کاربردی سازی پژوهش ها و جهت گیری سیاست گذاری ها به این سمت و ارتقای آموزش عالی و آمایش فناوری اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های موجود و پیشرو بودن شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان لازم است نیازمندی های حوزه فناوری را گسترش دهیم.
وی با اشاره به اینکه ساخت دستگاه رادیو تراپی توسط یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان جای امیدواری دارد، ادامه داد: دستگاهی که اگر بخواهیم از خارج وارد کنیم متحمل ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان می شویم و امروز این دستگاه را با هزینه هشت تا ۱۰ میلیارد تومان می توان از داخل کشور تامین کرد.

وی خاطرنشان کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ۱۱ سال زودتر از دولت به سمت فن آفرینی رفت بطوری که در سال ۸۳ باتغییر عنوان وزارت علوم، فرهنگ و آموزش عالی به علوم، تحقیقات و فناوری وظایف سنگینی بر دوش وزارتخانه در قالب برنامه های سه تا ۶ توسعه کشور گذاشته شد  که هیچ گونه تشکیلاتی برای پشتیبانی دیده نشد.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور علمی، تحقیقاتی و فناوری افزود: در پی تغییر دولت دیدگاه های سازمان یافته تر و علمی تری مطرح شد.

صادرات ۳۷ میلیارد تومانی محصولات فناوران اصفهان

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز در این مراسم گفت: سال گذشته تجربه فروش سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از محصولات فناورانه و صادرات ۳۷ میلیارد تومانی را داشتیم.
جعفر قیصری از ساخت ۲ هزار محصول فناورانه توسط نخبگان و جوانان کشور و شکل گیری بالغ بر ۴۴ پارک فناوری در کشور خبر داد و افزود: این در حالی است که تعداد کمی از این محصولات وارد بازار کار و رفع نیاز جامعه می شود.
وی با بیان اینکه نیازمند اعتماد سازی سه جانبه بین بازار، صنعت و دانشگاه هستیم، ادامه داد: در زمان حاضر بخش خصوصی پذیرای طرح هاست و بخش دولتی احتیاط بیشتری می کند.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: تلاش کردیم در قالب جشنواره شیخ بهایی بمنظور جلب اعتماد سرمایه گذاران، زمینه ای برای ارائه حرفه ای طرح های تحقیقاتی ، ارزیابی، شناسایی و قیمت گذاری منصفانه برای ایده های فناورانه بین سرمایه پذیر و سرمایه گذار شکل دهیم .
وی اضافه کرد: هم اکنون با آنچه انتظار ما است فاصله داریم و بدنبال حضور شرکت های دانش بنیان در طرح های کلان کشوری از جمله قطار شهری، پالایشگاه، حمل و نقل و شرکت های صنعتی بزرگ هستیم.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از ۲۵ ساله شدن نهال فن آفرینی در این شهرک خبر داد و گفت:  دوره ۱۵ و ۱۶ جشنواره شیخ بهایی با محوریت تجاری سازی و رفع چالش های  اصلی برگزار شد.

ثبت ۳۶۸ طرح فن‌آفرینی در شانزدهمین جشنواره شیخ بهایی
دبیر شانزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی نیز در این مراسم از ثبت ۳۶۸  طرح خبر داد که در چهار مرحله داوری شد و افزود: ۱۲۱ طرح در بخش فن آفرینی و ۲۴۷ طرح در حوزه کسب و کار ارائه شد.
عبدالرضا کبیری خبر از حضور ۱۸ سرمایه‌گذار از استان های تهران، اصفهان و خراسان رضوی در این جشنواره داد و گفت: ۲۴ طرح موفق به جذب سرمایه گذار در ۲ دوره جشنواره شد و مجموعه سرمایه جذب شده در جشنواره پانزدهم بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال و مجموعه سرمایه جذب شده و در حال مذاکره در جشنواره شانزدهم بالغ بر ۲۷۰ میلیارد ریال است.

دبیر شانزدهمین جشنواره شیخ بهایی گفت: مجموع‌ اعتبار پژوهانه (گرنت) فناوری و تسهیلات ارزان قیمت در این دوره از جشنواره  بالغ بر ۲۰۵ میلیارد ریال  و مجموع جوایز نقدی  پنج میلیارد ریال است.
وی  از انعقاد سه تفاهمنامه در این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: تفاهمنامه" اقتصادی پژوهشی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با خانه خلاقیت و نوآوری اصفهان" ،"تولید و توسعه فناوری های مورد نیاز کشور در حوزه های شیمیایی کشاورزی و محیط زیست" و "توسعه زیرساخت های اینترنت اشیا در حوزه هوشمند با مبلغ ۵۰ میلیارد ریال" از این جمله است.
کبیری همچنین به چهار رونمایی اشاره کرد و گفت: رونمایی از " احداث پالایشگاه میعانات گازی با ظرفیت ۱۶ هزار بشکه در روز در جزیره قشم با ۹۵۰ میلیارد ریال"،  "ترانسمیتر فشار، اختلاف فشار و دما"، "دستگاه تصفیه کننده نمونه پودر دوار " و دوربین مراقبتی با قابلیت همزمانی عملکرد در روز و شب با استفاده از فناوری INFRARED" از این جمله است.

به گزارش ایرنا ، در این دوره از جشنواره به طرح های برگزیده تحقیقاتی جوایزی اهدا شد که شامل " تولید فلز نیکل و مشتقات نیکلی از منابع اولیه و ثانویه"، "محلول افزایش دهنده عمر پس از برداشت محصولات باغبانی"،" تولید مبدل های الکترونیک با چگالی توان بالا" ، "تولید نانو حشره کش ها بر پایه ترکیبات گیاهی برای کنترل آفات بهداشتی"، " نسل جدید پکیج های نوین تصفیه فاضلاب"، " سیستم طراحی و ساخته اتاقهای کشت هوشمند و خشک کن های انجمادی"، " سیستم دانه بندی هوشمند"، "تحلیل، طراحی و ساخت کنترل ولوهای آنتی سرج جریان محوری"، " طراحی و ساخته پمپ دوفازی میکرو نانو حباب ساز"  و "سامانه‌های پستی با برنده تجاری پستکس" است.

جشنواره فن آفرینی شیخ‌بهایی با هدف ترویج و توسعه فرهنگ خلاقیت، نوآوری و فن آفرینی و شناسائی و تشویق ایرانیان فن‌آفرین سراسر جهان، برگزار می‌گردد که شانزدهمین دوره آن روزهای ۲۶ و ۲۷ آبان جاری برگزار شد .

برچسب‌ها اصفهان دانشگاه موزه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اصفهان دانشگاه موزه اصفهان دانشگاه موزه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان شانزدهمین جشنواره جشنواره شیخ بهایی میلیارد ریال فن آفرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۳۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمدصادق خیاطیان در بازدید از ۵ شرکت دانش‌بنیان مستقر در شهرک صنعتی هشتگرد با اشاره به فعالیت بیش از ۲۵۰ واحد صنعتی در شهرک صنعتی هشتگرد، گفت: این مجموعه، فرصت مناسبی برای رشد و شکوفایی واحدهای صنعتی و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کرده است و در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار نفر در شرکت‌های مستقر در شهرک مشغول فعالیت هستند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: درحال حاضر ۲۰ شرکت دانش‌بنیان در شهرک صنعتی هشتگرد مشغول فعالیت هستند که دستاوردهای بسیار قابل‌توجهی دارند. به عنوان مثال، شرکت‌های دانش‌بنیان این شهرک در راه‌اندازی تصفیه‌خانه شهرک صنعتی هشتگرد که از مطالبات جدی واحدهای صنعتی بوده است، مشارکت داشته‌اند.

وی تصریح کرد: یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان که در حوزه طراحی و تولید انواع کنتورهای دیجیتال پیشرفته برق فعالیت می‌کند، علاوه بر ایفای نقش در زمینه هوشمندسازی و بهینه‌سازی مصرف برق، ۱۱۰۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده و توان تولید ۶ میلیون کنتور در سال را دارد و محصولات تولیدی خود را به کشورهای مختلفی صادر کرده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: همچنین شرکت دانش‌بنیان دیگر نیز با طراحی و نصب سیستم کنترل مهار شن روی ۳۵ حلقه چاه نفت در جنوب کشور (طی سال‌های ۲۰۱۶-۲۰۲۴) باعث شده است که بیش از ۷۲ هزار بشکه در روز به ظرفیت تولید نفت کشور اضافه شود که ارزش‌افزوده بسیار بالایی برای کشور به همراه داشته است.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، خیاطیان تأکید کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان نقش بسیار مهمی در حوزه اشتغال‌زایی و رفع نیازهای اساسی کشور ایفا می‌کنند و صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، برنامه‌های متعددی را برای تبدیل شرکت‌های نوپا به شرکت‌‎های نوآور و فناور تدارک دیده است که بزودی اعلام خواهد شد.

کد خبر 6091297 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور